SZABAD BÍRÓSÁG! SZABAD GYÖNGYÖSPATA!

Az Idetartozunk Egyesület országos méretű, társadalmi szövetségesekre támaszkodó békés demonstrációt  szervez.

A demonstráció napja egyben a 2008-2009 évi rasszista sorozatgyilkosságok tatárszentgyörgyi áldozatainak emléknapja! 2020. február 23-án kötelességünk  felidézni, hogy a gyűlöletkeltő és az állampolgárokat egymás ellen fordító, uszító propaganda súlyos tragédiákhoz vezethet.

A kormány képviselőinek a gyöngyöspatai kártérítési ügyben kifejtett véleménye és törvénybe ütköző beavatkozása, a jogállami keretek és a bíróságok függetlenségének megsértése miatt vonulunk utcára és szólalunk fel a Parlament épülete előtt.

Morális kötelezettségünknek érezzük a társadalmi kiállást és a szolidaritás megszervezését a megtámadott bíróságok, és az érintett személyek mellett. Kérjük, hogy csatlakozzatok hozzánk, ha egyetértetek azzal, hogy elsődleges feladatunk a társadalmi béke megőrzése, és egyben az igazságszolgáltatás intézményeinek és az emberek állampolgári jogainak megvédése.

Számítunk az igazság és jogérzékeny és szolidáris honfitársaink megjelenésére, mert a kormányzat és a média holdudvarának kommunikációja és politikai nyomásgyakorlása a jogállam intézményeire, a a bíróságok függetlenségére nézve és a társadalom egésze számára is veszélyes és felmérhetetlen károkat okoz.

További információt a Facebookon találsz.

írj kommentet

Vélemény Blog

Nincsenek illúzióink a romák média reprezentációját illetően. Úgy gondoljuk, hogy egy a jelenleginél plurálisabb, és a független médiában dúskáló média felhozatal esetén is szükség volna arra, hogy saját platformon, felületen mondhassunk véleményt. Itt írunk a munkánkról, tapasztalatunkról, és közreadjuk véleményünket, állásfoglalásainkat az aktuális politikai, közéleti eseményekről.

Aktuális bejegyzések

A jót, önmagában a jóért kell megcselekedni!

2018-ban Setét Jenő Facebook postban tette közzé 2020-ban is érvényes gondolatait! Az aktivistáink, a roma képviselők, helyi aktív cselekvő romák elfáradásáról a feladásról, a támasz és közösségi összefogás nélküli, egyéni és ádáz küzdelmeikről!

Olvass tovább »

A Velünk Élők Történelme

Üdvözöljük az Európa Tanács miniszteri bizottságának ajánlását! Az Idetartozunk Egyesület évek óta képviseli és dolgozik azért, hogy a romák társadalomtörténete és történelme megfelelő

Olvass tovább »

Youtube csatornánk

Play Video
Close Menu